Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / April

Snoeit u overhangend groen

Samen zijn we verantwoordelijk voor een veilige en overzichtelijke wijk. We willen voorkomen dat u overlast ondervindt van overhangend groen uit de tuin van uw buren en buurtgenoten.

Kijk eens in uw eigen tuin. Veroorzaakt uw beplanting overlast voor uw buren of buurtgenoten?

Momenteel groeien planten en struiken flink. Hierdoor zijn de bomen en struiken in tuinen langs de openbare weg op sommige plaatsen erg uitgegroeid. Het overhangende groen kan voor overlast zorgen, vooral op stoepen en paden. Denk bijvoorbeeld aan bomen en struiken, die over de erfscheiding heen hangen, over het trottoir of over de straat. Ouderen, mensen die slecht ter been zijn en ouders met kinderwagens moeten dan uitwijken.

Veilige wijk

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer overhangende takken en struiken het vrije uitzicht belemmeren of als verkeersborden door takken en bladeren niet goed te zien zijn. Helpt u mee om uw straat en wijk veilig te houden?

Helpt u mee?

Loopt u als tuinbezitter kritisch langs uw eigen erfafscheiding om te kijken of de beplanting niet over de erfgrens hangt? Als dit zo is, snoei de beplanting dan terug tot op de erfgrens. Als het overhangend groen uit bomen bestaat, dan moet de minimale vrije hoogte 4,5 meter zijn. Is het groen eigendom van de gemeente? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0418, dan onderneemt onze buitendienst zo snel mogelijk actie. Is het groen van uw buren of buurtgenoten? Wij verzoeken hen dan bij deze om het groen te snoeien.