Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / Juli

Kom opgravingen Agnietentuin bekijken tijdens open dagen

Bent u benieuwd naar de opgravingen in de voormalige TorenTuin in Zaltbommel?

Kom dan op 21 of 28 juli tussen 14.00 en 17.00 uur naar het bouwhek aan de Vogelenzang in Zaltbommel.

Archeologen laten zien wat zij zoal vonden en geven uitleg. Bouwlinie is ook aanwezig met meer informatie over de nieuwbouwplannen op deze unieke locatie. Archeologen zijn al een aantal weken aan het werk in de voormalige TorenTuin. Bij hun opgravingen vonden zij onder andere resten van een 14e-eeuws gebouw met een grote kelder, een deel van de tuinmuur van het 15e-eeuwse klooster, verschillende waterputten, de fundering van de boerderij van ‘Thijssen’ en grondsporen uit de Volle Middeleeuwen. De archeologen hopen ook nog resten van de kloosterkapel te vinden, waarvan in de jaren ’60 een deel gezien is tijdens de bouw van bejaardentehuis De Wielewaal.

Nieuwbouwplannen

Op de planlocatie ontwikkelt Bouwlinie 17 grondgebonden koopwoningen in nieuwbouwproject Agnietentuin. Er komen verschillende soorten hoek- en tussenwoningen, seniorenwoningen en een vrijstaande woning in dit unieke project. Deze bijzondere woningen zijn ontworpen door Mulleners & Mulleners Architecten en worden gerealiseerd door Aannemer Tankens. In oktober 2017 gaat dit project in verkoop. Tijdens de open dagen licht Bouwlinie de nieuwbouwplannen toe.

Opgravingen op nieuwe locaties

Archeologisch opgravingsbedrijf ADC ArcheoProjecten uit Amersfoort voert de opgravingen uit in opdracht van ons en Woonlinie. In het gebied hebben al verschillende archeologische onderzoeken plaatsgevonden, maar nog niet op de locaties waar nu gegraven wordt. Aan de hand van de eerdere onderzoeken was bekend dat er in het gebied een klooster met kapel uit de 15e eeuw heeft gestaan. Delen van het klooster, waaronder de refter, het zusterhuis en een kleine kapel zijn al eerder opgegraven.