Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / Juli

Wordt uw paadje onderdeel van Klompenpad Kerkwijk/Bruchem?

Bent u in het bezit van een leuk paadje over boerenland in de omgeving van Kerkwijk of Bruchem

Enthousiaste bewoners ontwikkelen een Klompenpad in het buitengebied van Kerkwijk/Bruchem. Dat zijn wandelpaden door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Zij zijn voor dit pad op zoek naar leuke paadjes over boerenland, liefst door een boomgaard of langs akkers zodat wandelaars het landschap optimaal kunnen beleven.

Paadje aanmelden

Bent u in het bezit van zo’n paadje, bent u enthousiast over dit initiatief en mogen bezoekers van het Klompenpad over uw terrein wandelen? Neem dan contact op met Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon (026) 353 74 44 of via m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl. Voor de openstelling van uw grond ontvangt u een vergoeding.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels honderd Klompenpaden ontwikkeld. Met het zichtbaar maken en ontsluiten van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld en beleefbaar gemaakt. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor omwonenden die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en leveren daarmee een stimulans aan de lokale economie. Klompenpaden zijn in principe niet opengesteld voor wandelaars met honden om verstoring van vee en wild te voorkomen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl en www.landschapsbeheergelderland.nl. Het Klompenpad Bruchem wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en de gemeente Zaltbommel en wordt ontwikkeld onder leiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).