Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / November

Aanvraagperiode tegemoetkoming hoge zorgkosten verlengd

Heeft u of hebben uw kind(eren) hoge zorgkosten en heeft u een laag inkomen?

En heeft u dit jaar (nog) geen tegemoetkoming voor uw zorgkosten aangevraagd? Vraag de tegemoetkoming voor uw zorgkosten dan alsnog aan. De tegemoetkoming is €300 ,- -. De aanvraagperiode is verlengd. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 december 2017. Oorspronkelijk kon u de tegemoetkoming aanvragen tot 1 juli 2017.

Tegemoetkoming voor zorgkosten

U kunt deze tegemoetkoming aanvragen als u hoge zorgkosten heeft voor bijvoorbeeld medicijnen, vervoer, hulpmiddelen of aanpassingen. Dit heet de tegemoetkoming meerkosten.

Aanvragen uiterlijk 31 december 2017

U vraagt de tegemoetkoming aan via het aanvraagformulier ‘tegemoetkoming meerkosten’ (PDF, 170 kB). U stuurt dit samen met uw inkomensverklaring van de belastingdienst en een bewijs dat uw eigen risico in 2016 is opgegaan naar de gemeente op. Ook telefonisch, via 14 0418, kunt u het aanvraagformulier aanvragen. Aanvragen die voor 1 januari 2018 bij ons binnen zijn, nemen we mee. Aanvragen die later binnenkomen, moeten we afwijzen.

Wie komt in aanmerking voor de regeling?

U komt in aanmerking voor de tegemoetkoming als u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Als uw (gezamenlijke) inkomen niet hoger is dan €25.483,-- komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de tegemoetkoming. Of u recht heeft op deze tegemoetkoming, hangt af van uw persoonlijke situatie. Door het invullen van de vragenlijst wordt direct duidelijk of u in aanmerking komt.
  • U heeft het volledige eigen risico voor de zorgverzekering van 2016 (€385,--) gebruikt voor de hoge zorgkosten
  • Uw hoge zorgkosten worden niet gedekt uit andere regelingen zoals de zorgverzekering, aanvullende verzekeringen, compensatie via de werkgever of de bijzondere bijstand.

Aanvragen voor uw kind(eren)?

Vraagt u de tegemoetkoming aan omdat uw kind(eren) hoge zorgkosten heeft? Dan stuurt u een ingevuld aanvraagformulier 'tegemoetkoming meerkosten18-' (PDF, 170 kB)en een kopie van de indicatie van uw kind(eren) mee.