Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / November

Feestelijke officiële opening rotonde Nederhemert-Noord

Groep 8 van basisschool De Wegwijzer opent vrijdag 24 november officieel de nieuwe rotonde op de kruising Maas-Waalweg en Nederhemertsekade in Nederhemert-Noord.

Zij planten samen met wethouder Han Looijen de eerste boom en helpen bij het planten van lindebomen en elzen in de berm van de Zietfortseweg en de Riemerstraat. De rotonde is sinds de oplevering in juli in gebruik. Met het planten van 34 bomen is het helemaal af.

We organiseren de opening samen met de dorpsraad van Nederhemert. Deze dorpsraad zet zich jaren in voor een veiligere kruising van de Nederhemertsekade en de Maas-Waalweg. De nieuwe rotonde is overzichtelijk en heeft vrijliggende fietspaden. Hierdoor kunnen gebruikers, zoals de leerlingen van De Wegwijzer, er veilig oversteken. Ook wordt er minder hard gereden. Extra bomen bij de kruising verfraaien de ingang van Nederhemert-Noord.

Programma 24 november

Alle belangstellenden uit Nederhemert-Noord en omgeving zijn welkom bij de feestelijke opening van de rotonde op vrijdag 24 november vanaf 13.45 uur. Tijdens de opening zijn de noordelijke tak van de rotonde en de Zietfortseweg en Riemerstraat tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Rotonde begin 2017 aangelegd

De werkzaamheden startten eind maart 2017 met het verleggen van de watergangen en het kappen en planten van bomen. Tijdens de aanleg van de rotonde is meteen de duiker van het waterschap onder de Nederhemertsekade vergroot om problemen met de waterafvoer in de toekomst te voorkomen. Sinds juli is de nieuwe rotonde in gebruik.