Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / Oktober

Buitendienst klaar voor het winterseizoen

Ook al staan voor komend weekend zomerse temperaturen op de planning, vanochtend trapte de strooiploeg voor de gemeente Zaltbommel het strooiseizoen samen af

Dat deden ze volgens traditie met de ‘vlootschouw’. Bij de vlootschouw passeren alle voertuigen de revue voor inspectie.
Wethouder Adrie Bragt: “Al het materieel staat weer klaar voor komend winterseizoen. Het is elk jaar weer een enorme inspanning om de wegen begaanbaar te houden.”
De strooiploeg bestaat uit buitendienstmedewerkers en hun collega’s van aannemersbedrijf Smits. Op de gemeentewerf passeerden drie grote tractoren, 1 vrachtwagen, 2 kleinere wagens, een kleine tractor en een verreiker de revue. De verreiker zorgt dat het zout ingeladen wordt op de voertuigen. De kleinere voertuigen strooien de fietspaden, de grotere zijn voor de hoofdroutes.

Melding provincie als het glad wordt

Als het glad wordt meldt de Provincie dit bij de gladheidcoördinator van de gemeente. Die trommelt vervolgens de strooiploeg op. Zo snel mogelijk strooien zij dan de routes.


Hoofdroutes, dijken en schoolroutes

Bij (verwachte) gladheid gaan de strooiwagens op pad. De Buitendienst van de gemeente strooit samen met medewerkers van aannemersbedrijf Smits op wegen die staan in het gladheidbestrijdingsplan. Zij strooien op de hoofdroutes, op de dijken en minimaal één toegangsweg naar iedere school. Hoofdroutes zijn de wegen en fietspaden vanuit de kernen naar de provinciale weg. Straten in woonwijken worden niet gestrooid. Dit geldt ook voor de stoepen en daarom vraagt de gemeente inwoners om als het glad wordt, hun eigen stoep schoon te vegen.