Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / Oktober

Kwaliteitsimpuls Neswaarden

Samen met Staatsbosbeheer onderzoeken we de mogelijkheden om de recreatie- en natuurwaarden in het gebied De Neswaarden in Aalst te verbeteren.

Het ruim 30 meter diepe Esmeer wordt ondieper gemaakt. Dit levert meer mogelijkheden voor een rijk waterleven op. Het geld dat daarbij vrij komt, zetten we in om het gebied te verbeteren. Wilt u hierover mee denken? Dan bent u van harte welkom op de meedenkavond op 8 november.

Meedenkavond 8 november

De avond is op 8 november om 19.30 in ’t Gement in Aalst. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom. Op de bijeenkomst krijgt u informatie en uitleg over het verhogen van de bodem. U kunt uw vragen stellen aan diverse deskundigen en ambtenaren. Daarna horen wij graag uw ideeën om het gebied te verbeteren. Deze avond lichten we ook het verdere proces toe.

Kwaliteitsimpuls voor zwemmers en natuurliefhebbers

Wij willen het gebied verder verbeteren, voor zowel recreanten als natuurliefhebbers. Het volledige gebied biedt veel ruimte voor allerlei initiatieven. In ruil hiervoor mogen marktpartijen de plas verontdiepen. Dit komt in de praktijk neer op het verhogen van de waterbodem door het aanbrengen van grond. De plas is te diep om een rijk waterleven te creëren. De aanpassingen doen geen afbreuk aan het zwemgenot. Staatsbosbeheer heeft al veel ervaring met het verontdiepen van andere plassen in het land.

Voorbereidende fase gestart

Het Zaltbommelse college is akkoord met de voortzetting van de onderzoeksfase en het beginnen van de voorbereidingsfase. Zij vraagt hiervoor instemming van de gemeenteraad in combinatie met een toekenning van een voorbereidingskrediet à € 30.000. Rijkswaterstaat en de gemeente zelf verlenen uiteindelijk een vergunning. De initiatiefnemende partijen gaan eerst in gesprek met bewoners over ideeën voor het gebied. Daarna buigen het college en de raad zich over de voortzetting van het project.