Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

U bent hier: Home / Actueel / Nieuwsberichten / 2017 / September

Prezzent start moestuin in De Waluwe

In het najaar start Stichting Prezzent met het houden en onderhouden van een moestuin. De moestuin is een vorm van dagbesteding.

Wij stellen daarvoor tijdelijk een stuk grond van ruim 1500 m2 vlakbij Pand 9 beschikbaar.

Dagbesteding

Wij kregen van Stichting Prezzent het verzoek om een stuk grond op het braakliggende terrein vlakbij Pand 9 voorlopig te mogen gebruiken. De stichting wil namelijk graag een breder aanbod van dagbesteding aan haar cliënten aanbieden. Zij willen op het terrein een moestuin beheren als vorm van dagbesteding. “Wij willen daar graag samen met cliënten gezamenlijk groente, fruit en kruiden verbouwen en deze een paar keer per jaar gebruiken voor een gezamenlijke maaltijd. Wij zoeken samenwerking met andere organisaties om invulling te geven aan de tuin. We denken daarbij aan kinderen van de buitenschoolse opvang, stageplaatsen voor leerlingen van praktijk onderwijs, maatschappelijke stages vanuit het voortgezet onderwijs, maar bijvoorbeeld ook mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt die door middel van educatieve modules toewerken naar een baan.”, aldus Patricia Kraan van Stichting Prezzent.

Tijdelijk gebruik

Wij geven het stuk grond tegenover Pand 9 tijdelijk in gebruik aan Stichting Prezzent. “Momenteel is nog niet bekend wanneer we de grond in Waluwe III gaan bestemmen voor de nieuw beoogde functies zoals woningbouw. Naar verwachting gaat het zeker nog meerdere jaren duren voor er daadwerkelijk ontwikkeling plaatsvindt op de locatie die voor de moestuin is bedacht. De plannen voor de moestuin passen binnen het huidige bestemminsplan”, aldus wethouder Bragt.

Beleid Sociaal Domein

“Het initiatief van Prezzent sluit goed aan bij ons beleid voor het Sociaal Domein. Het plan raakt meerdere van de 6 O’s van dit beleid.”, aldus wethouder Buwalda. Het beleid binnen het sociaal domein richt zich op 6 O’s: Opvoeding, Ontwikkeling, Ontspanning, Ontmoeten, Ondersteunen en Ontzorgen.