Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

De Waluwe ontwikkelt

Laatste update: maandag 7 september 2015, 00:00 uur.

De Waluwe II, fase 2 wordt een modern woongebied waarbij leven, ontmoeten en spelen de centrale thema’s zijn. Het nieuwe woongebied vormt straks samen met De Waluwe II, fase 1 een eigentijdse en complete woonwijk met een variatie aan woningsoorten. De koppeling tussen fase 1 en fase 2 wordt bepaald door een groot parkeiland van ca 1.6 hectare. De locatie van het eilandpark is niet toevallig: vanaf de N322 heb je direct een ruim en groen (over)zicht op de nieuwe wijk. Vanuit de Waluwe II is het stadscentrum van Zaltbommel op fiets afstand. Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en ‘s Hertogenbosch zijn met de A2 om de hoek snel te bereiken.

De Waluwe ontwikkelt 29 juni 2017

Het Koning Willem-Alexanderpark

Het Koning Willem-Alexanderpark is een park in de wijk De Waluwe. Het park ligt in de gegraven waterpartij tussen het bestaande en het nieuwe deel van de wijk. Een voet/fietspad over het eiland verbindt de beide delen van de wijk met elkaar.

De bomen vormen de hoofdstructuur op het eiland en zijn een belangrijk deel van de belevingswaarde. Het Koning Willem-Alexanderpark is zo’n 15.000 vierkante meter. In het park is er een speeltuin gebouwd en er is ruimte om honden uit te laten.

Het eiland wordt samen met de Zalt-Bommelsche IJsclub geschikt gemaakt om in de winter schaatsactiviteiten voor jong en oud te organiseren.

Zie hier een filmpje op Youtube over de Waluwe en de opening van het Koning Willem-Alexanderpark:

Aansluiting Wichard van Pontlaan op rotonde Steenweg

De aansluiting Wichard van Pontlaan op rotonde Steenweg mag open blijven. Dat staat in de uitspraak van de Raad van State van 21 juni 2017. Wethouder Looijen: “De uitspraak laat zien dat wij alle belangen goed hebben afgewogen en het besluit terecht hebben genomen.”
Enkele omwonenden maakten in 2015 bezwaar en stelden vervolgens beroep in tegen de aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de rotonde bij de Steenweg. Op grond van de uitspraak van de rechtbank kon de gemeente in 2016 starten met de aanleg. De omwonenden stapten vervolgens naar de Raad van State. De hoogste rechter stelt de gemeente in het gelijk. Via onderstaande link komt u op de uitspraak van de Raad van State

Bestemmingsplan
De gemeenteraad van Zaltbommel heeft in zijn vergadering van 27 februari 2014 het bestemmingsplan 'Zaltbommel, De Waluwe Parkeiland' gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan is met ingang van 3 mei 2014 onherroepelijk geworden.

Voor het overige gebied is het onderstaande bestemmingsplan van kracht:

Woningen Theo van Rijenlaan

Momenteel werkt Van Wanrooij samen met BM van Houwelingen aan de laatste fase van de woningen aan de Theo van Rijenlaan. 19 juni 2017 is de bouw gestart met het slaan van de eerste paal. Naar verwachting worden de eerste woningen medio 2018 opgeleverd.

Woningen Van der Heijden

Van der Heijden bouw en ontwikkeling is samen met Sweco gestart met de ontwikkeling van 28 eengezinswoningen en 18 appartementen aan de Jip en Jannekelaan tegen over het gemeentekantoor. Een belegger neemt de woningen in beheer en verhuurt de woningen voor een langere periode. Via de onderstaande website vindt u meer informatie over dit project:

Woonlinie

Woonlinie is gestart met de bouw van 2 appartementencomplexen van elk 4 woonlagen hoog. Tussen de 2 gebouwen is ruimte voor parkeren in combinatie met groenvoorzieningen. Door de ruime opzet van het plan ontstaat een kwalitatief woongebied met veel ruimte en groen.

In het plan komen in totaal 59 appartementen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Er komen 47 appartementen van circa 50 m2 oppervlakten met een woonkamer met open keuken en 1 slaapkamer. Ook komen er 12 appartementen van circa 70 m2 oppervlakten met een woonkamer met open keuken en 2 slaapkamers. Het gaat om huurwoningen waarbij huurtoeslag mogelijk is, afhankelijk van de inkomenssituatie van de toekomstige huurders.

Als alles voorspoedig verloopt, krijgen de nieuwe bewoners in december 2017 de sleutels van de nieuwe huurwoning. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Woonlinie:

5 vrije kavels

Vijf vrije kavels met uitzicht op het Koning Willem-Alexanderpark in de Waluwe staan sinds 20 september in de verkoop. Inmiddels zijn door loting 4 kavels in optie. De overige kavel is nu vrij in verkoop. Het betreft een kavel van ca. 630m2 voor € 253.575,- v.o.n. Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaande website:

Woningbouw

In Zaltbommel worden ook tal van woningbouwprojecten uitgevoerd. Voor een actueel overzicht kun u hiervoor terecht in het onderdeel: woningbouw projecten