Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

Doortrekken van de Maas-Waalweg

Laatste update: donderdag 1 juni 2017, 00:00 uur.

De Maas-Waalweg tussen Wellseind en Delwijnen wordt doorgetrokken. Voordat we daadwerkelijk kunnen starten met de aanleg van de weg, moeten in Maasdriel en Zaltbommel de bestemmingsplannen aangepast worden en gronden aangekocht. Als dit volgens verwachting verloopt, starten we medio 2018 met de aanleg van de weg.

Bordje Maas-Waalweg

Leefbaarheid en veiligheid

Met het doortrekken van de Maas-Waalweg tot aan de Molenachterdijk (N832) komt een route beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer in de omgeving van Nederhemert, Kerkwijk en Well. Dit komt de leefbaarheid van de dorpen Wellseind en Delwijnen ten goede. Verder vergroot het de veiligheid van het fietsverkeer (vooral schooljeugd) doordat er minder verkeer over de huidige (dijk)routes rijdt. In combinatie met de Achterdijk die opnieuw is ingericht, ontstaat voor het zuidwestelijke deel van de Bommelerwaard een goede ontsluitingsweg van en naar de A2.

Routekeuze

Er is een studie gedaan hoe de Maas-Waalweg het beste kan worden doorgetrokken. Hier zijn verschillende varianten uitgekomen. Op 18 april 2013 hebben de gemeenteraden de zogenaamde zuidelijke variant vastgesteld. Deze heeft minder bochten en is korter dan de noordelijke variant en is daardoor verkeerskundig aantrekkelijker. Daarnaast loopt de zuidelijke variant over minder verschillende percelen, waardoor de weg beter in de omgeving past.

Meer informatie

Vragen?

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de gemeente Maasdriel. Dit hebben de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel afgesproken, omdat het grootste deel van de nieuw aan te leggen weg op grondgebied van Maasdriel ligt.

Verkeersonderzoek kruispunt Maas-Waalweg

Op maandag 14 december 2015 organiseerden wij samen met de gemeente Maasdriel een informatieavond over het verkeersonderzoek op het kruispunt Maas-Waalweg, Wellseindsestraat en Delwijnsestraat. Tijdens de avond presenteerden we de uitkomsten van het verkeersonderzoek (PDF, 647 kB) en konden aanwezigen vragen stellen en opmerkingen maken.

Op 1 februari 2016 zijn de beide gemeenteraden geïnformeerd over de uitkomsten van dit verkeersonderzoek en de reacties van 14 december 2015.

Op 26 mei 2016 besloot de gemeenteraad van Zaltbommel om het kruispunt Maas-Waalweg met Delwijnsestraat en Wellseindsestraat uit te voeren als een rotonde. Dit wordt verder uitgewerkt in een ontwerp.

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zijn de bestemmingsplanprocedure gestart om de weg mogelijk te maken. 

In de laatste nieuwsbrief (PDF, 1 MB) van oktober 2017 leest u de laatste stand van zaken. 

Woningbouw

In Zaltbommel worden ook tal van woningbouwprojecten uitgevoerd. Voor een actueel overzicht kun u hiervoor terecht in het onderdeel: woningbouw projecten