Snel je zaken regelen? Klik hier!
Website banner lokale kranten

Windmolens

Buitenstad

Bij de Buitenstad gaat het om het gebied tussen de jachthaven, Steenweg, Gamersedijk en de grens tussen uiterwaarden en het bedrijf Busker aan de westzijde van Zaltbommel. Hieronder valt ook het terrein van bedrijf BUKO wat Waalbommel BV in eigendom heeft. Aanleiding voor de gemeente is het ontbreken van ruimtelijke kwaliteit in het gebied en de wens dat bedrijven niet bij woonkernen gevestigd zijn. 

De Wildeman

Bedrijventerrein De Wildeman biedt ondernemingen alle ruimte om hun ambities waar te maken. Een project waarmee de gemeente Zaltbommel de lat hoog heeft gelegd als het gaat om innovatieve kwaliteit en uitstraling. De Wildeman is een zogenaamd subregionaal bedrijventerrein voor Zaltbommel, Maasdriel en Neerijnen. 

De Waluwe ontwikkelt

De Waluwe II, fase 2 wordt een modern woongebied waarbij leven, ontmoeten en spelen de centrale thema’s zijn. Het nieuwe woongebied vormt straks samen met De Waluwe II, fase 1 een eigentijdse en complete woonwijk met een variatie aan woningsoorten. 

Doortrekken van de Maas Waalweg

De Maas-Waalweg tussen Wellseind en Delwijnen wordt doorgetrokken. Voordat we daadwerkelijk kunnen starten met de aanleg van de weg, moeten in Maasdriel en Zaltbommel de bestemmingsplannen aangepast worden en gronden aangekocht. Als dit volgens verwachting verloopt, starten we medio 2018 met de aanleg van de weg. 

Schone Kernen

In navolging op het grote succes van het project Schone Waal, rolt de gemeente Zaltbommel het project Schone Kernen uit. Voor dit project gaan vrijwilligers voor lokale verenigingen en stichtingen maandelijks aan de slag om het zwerfafval op te ruimen binnen de bebouwde kom van de dorpen en wijken in onze gemeente. 

Schone Waal

Sinds begin 2015 voeren wij het project Schone Waal uit. Voor dit project gaan vrijwilligers voor lokale verenigingen en stichtingen maandelijks aan de slag om het zwerfafval op de stranden en uiterwaarden langs de Waal binnen onze gemeente op te ruimen. Wij doen dit in samenwerking met de organisatie IVN en diverse andere gemeenten in het Rivierenland. 

Uitvoeringsprogramma binnenstad

In samenspraak met bewoners en ondernemers in de binnenstad hebben wij een uitvoeringsprogramma binnenstad opgesteld. In dit uitvoeringsprogramma zijn concrete projecten opgenomen die bijdragen aan het verbeteren van de binnenstad als stad om te wonen, te winkelen en aan de beleving van de binnenstad. 

Windmolens

 

Woningbouw

In Zaltbommel worden ook tal van woningbouwprojecten uitgevoerd. Voor een actueel overzicht kun u hiervoor terecht in het onderdeel: woningbouw projecten