Snel je zaken regelen? Klik hier!
Speeltuin in woonwijk

Rampen en risicos

Risicokaart

Wilt u weten welke veiligheidsrisico’s er zijn in uw woonomgeving? U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een ongeval met gevaarlijke stoffen op de A2, een ongeval op het water of een dijkdoorbraak. Kijk dan op risicokaart.nl. 

Denk Vooruit

Overstromingen, bomaanslagen, ziektegolven… Grote rampen lijken meestal ver van uw bed te gebeuren. Toch zijn sommige rampen helemaal niet ondenkbaar in Nederland. Rampen vallen niet te plannen. Voorbereidingen wel. Hoe kunt u zich voorbereiden op een grote storm? Wat doet u als een ziektegolf ons land treft? En hoe moet u reageren als u midden in rellen of plunderingen terechtkomt? De gouden tip luidt: denk vooruit. 

Als de sirene gaat

Als de sirene gaat dreigt er gevaar. Er is dan beslist meer aan de hand dan stank of een prikkelende lucht. De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoort u de waarschuwingssirene, dan is hij dus voor u bedoeld. Het is dan belangrijk dat u weet wat u moet doen. 

Koffie_ en Informatiepunten

Elke dag gebeuren er kleine en grote ongelukken. Niet alleen thuis, maar ook op straat en op het werk. De vlam slaat in de pan en er breekt brand uit. Of de stroom valt uit in de hele wijk. Of er dreigt een overstroming en u moet uw huis verlaten. Zo’n situatie kan voor iedereen grote gevolgen hebben. En rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel.