Lees pagina voor

BuurWarmte project

Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat er in uw situatie nodig is om van het aardgas af te gaan? Of misschien bent u al een stap verder en staat u (samen met buurtgenoten) in de startblokken om de overstap te maken?

BuurWarmte project

Wij zoeken inwoners die bereid zijn om met een aantal buren gezamenlijk van het aardgas af te gaan. Als gemeente willen we samen met u leren van deze projecten. Zo kunnen we de opgedane kennis en ervaring gebruiken om uiteindelijk heel Zaltbommel aardgasvrij te verwarmen.

In 2023 helpen wij 3 projecten of initiatieven met ondersteuning in de vorm van advies door experts, onafhankelijk onderzoek en procesbegeleiding. We bepalen samen aan welke ondersteuning u behoefte heeft. U houdt hierbij zelf de regie over het project en uw eigen woning.

Wilt u kans maken op dit aanbod? Meld u aan vóór 24 april 2023 via: 

Aanmelden voor BuurWarmte project (Deze link gaat naar een externe website)

Dit aanbod is voor iedereen in de gemeente Zaltbommel die graag samen met buurtgenoten aan de slag wil gaan. Het maakt hierbij niet uit of uw project nog een bescheiden idee is of al een uitgewerkt plan.

Een aanmelding bevat ten minste:

Regels

Redenen waarom van aardgas af

Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen van aardgas op een duurzaam alternatief. Zoals een slimme investering, niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid en de prijsschommelingen van aardgas, voorloper zijn of een goede bijdrage leveren aan de wereld van morgen.

Wat uw reden of voornemen ook is, uit de praktijk blijkt dat mensen tegen bepaalde drempels of vragen aanlopen:

Maatwerk

Er is niet één aanpak voor iedereen. Van het aardgas af is maatwerk en er kan een hoop bij komen kijken. Dan is het fijn als betrouwbare onafhankelijke experts u – en uw buurtgenoten - kunnen adviseren. Daarom bieden we de voorlopers in onze gemeente graag ondersteuning met het BuurWarmte project.