Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Energiecafés en Energiekringen

Welkom bij de Energiecafés 

De fysieke energiecafés kunnen door de aangescherpte corona-maatregelen helaas niet doorgaan. Daarvoor in de plaats komen 4 digitale avonden: 2 over het thema zon- en windenergie en 2 over isoleren en energiekringen.

De oorspronkelijke energiecafés gingen over beide thema’s. Doordat er nu 1 thema voor een bijeenkomst is duurt die korter, kan er beter doorgepraat worden over een thema en kunnen mensen zelf kiezen waar ze aan mee willen doen.

15 oktober en 9 november: Zon- en windenergie

Zon en windenergie:

  • wat wil de gemeente hiermee?
  • hoe kunt u meepraten over deze ontwikkeling?

Om de hoge ambities op het gebied van duurzame energie waar te maken zijn kleine én grote initiatieven voor duurzame energie nodig. Daarom werkt de gemeente aan regels voor zon- en windenergie voor grootschalige initiatieven. Wilt u hier meer over weten? Meedenken over geschikte locaties hiervoor? Doe dan mee aan de bijeenkomst over zon- en wind energie op 15 oktober of 9 november. De energiecafés starten om 19.30 uur en duren (inclusief inloop en pauze) zo’n anderhalf uur.

24 november en 1 december: Isoleren en energiekringen

Deze bijeenkomsten gaan over het energiezuinig maken van uw eigen huis:

  • hoe doet u dat en zijn er subsidies?
  • wat als u een monument heeft?
  • hoe verwarmt u uw huis in de toekomst?

Ook gaan we in op de plannen van de gemeente hiervoor en hoort u hoe u hier over mee kunt praten.
U kunt meedoen aan het online energiecafé op 24 november of 1 december. De energiecafés starten om 19.30 uur en duren (inclusief inloop en pauze) zo’n anderhalf uur. Wie hier na deze avond nog over door wil praten kan zich aanmelden voor de Energiekringen. Wat dit inhoudt hoort u deze avonden.

Aanmelden Energiecafé

Ga naar de website van het Energieloket om u aan te melden. Na aanmelding krijgt u een mail met instructies om mee te doen aan de bijeenkomst. De organisatoren namen contact op met wie zich al had aangemeld voor de fysieke energiecafés.

Praat verder in Energiekringen

De Energiekringen gaan een stapje verder dan de Energiecafés. Als u in een Energiekring stapt, kunt u meedenken en meepraten over allerlei zaken rondom duurzame energie. Een belangrijk onderwerp dat hier aan de orde komt, is het verwarmen van woningen in de toekomst. Maar ook onderwerpen als laadpalen in onze gemeente of het beleid over zonne- en windenergie komen aan de orde. En misschien heeft u nog andere ideeën over duurzame energie die gemeenschappelijk kunnen worden opgepakt.

Hoe gaan we naar een aardgasvrije wijk?

Om klimaatverandering tegen te gaan, nemen we op termijn afscheid van aardgas. Doel is om uiterlijk in 2050 – dus over 30 jaar – aardgasvrij te zijn. Dat klinkt misschien ver weg, maar die tijd is echt nodig om samen nieuwe oplossingen te ontwikkelen en onze woningen klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst. Dát onze wijken aardgasvrij worden, staat vast. U kunt in de Energiekringen zelf meedenken over hoe uw wijk er zonder aardgas uit kan zien. En misschien wilt u zelf wel met een groepje buurtgenoten onderzoeken welke technische oplossing het beste bij uw woning en die van uw buren past.

Aanmelden Energiekring

Iedereen is welkom om mee te praten bij de Energiekring. Aanmelden kan tijdens een Energiecafe of op de aanmeldingspagina van het Energieloket. De Energiekringen worden binnenkort gepland.

Logo Energiecafé