Logo Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek 

Van 31 oktober tot en met 5 november is het de Nationale Klimaatweek 2022. Dit is de week waarin we elkaar inspireren om ons in te zetten voor een duurzamer Nederland. Hierin laten wij zien welke (extra) stappen we zetten en hoe we in actie komen. Alleen samen kunnen we grote stappen zetten. Doet u ook mee?

Activiteiten

In het kader van de Nationale Klimaatweek organiseren wij diverse activiteiten, van 31 oktober tot en met 5 november.

Word klimaatburgemeester

Zet jij je actief in voor een beter klimaat? Wil jij andere mensen inspireren om ook bewuster te leven? Word klimaatburgemeester of klimaatwethouder voor onze gemeente tijdens de Nationale Klimaatweek 2022.

Klimaatcollege

Vorig jaar waren er in de Nationale Klimaatweek in heel Nederland maar liefst 142 klimaatburgemeesters. In onze gemeente willen we dit jaar nog een stapje verder gaan en een klimaatcollege vormen. Ondernemer Elze Frie is de eerste klimaatburgemeester, maar zij zoekt nog enthousiaste collega’s. Daarom roepen we jongeren uit de hele gemeente op zich ook aan te melden als klimaatburgemeester of klimaatwethouder.

Aanmelden

Dus: ben jij tussen de 15 en 25 jaar oud en actief bezig met duurzaamheid en klimaat? Meld je dan aan en vorm samen met andere enthousiaste jongeren als Klimaatcollege het gezicht van de Nationale Klimaatweek in onze gemeente. 

Ben jij geen jongere? Maar wel actief bezig met duurzaamheid en het klimaat en wil je je ook graag bij het college aansluiten? Ook dan kun je je aanmelden, om zo jouw initiatieven te delen en anderen te inspireren.

Meedoen? Of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@zaltbommel.nl. Of kijk voor de spelregels op https://nkw2022.nl/klimaatburgemeester/spelregels.

Word klimaatsupporter

Zet uw organisatie of bedrijf zich in voor duurzaam ondernemen en een positieve invloed op het klimaat? Dan kunt u zich aanmelden als klimaatsupporter tijdens de Nationale Klimaatweek.

Over klimaatsupporters

Klimaatsupporters zijn bedrijven, decentrale overheden, instellingen en stichtingen. Maar bijvoorbeeld ook een sportvereniging, de wijkvereniging of een andere samenwerkingsvorm. Samen zetten we ons in voor een beter klimaat. En tijdens deze week kunt u laten zien wat uw organisatie allemaal doet om anderen te inspireren en te activeren.

Meer informatie of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@zaltbommel.nl.

Over de Nationale Klimaatweek

Veel Nederlanders, waaronder onze inwoners, zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland en onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, vindt van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek plaats. Dit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meer informatie? Kijk dan op www.nkw2022.nl.

Wij zijn klimaatsupporter
?>