Karin Schut-Hese

“Mijn naam is Karin Schut-Hese en al jaren heb ik de eer om die ene, o zo belangrijke vraag aan het bruidspaar te mogen stellen”. Na deze openingszin stel ik me graag verder aan jullie voor.

In het jaar 2000 ben ik in de Bommelerwaard begonnen als BABS, oftewel Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Vanaf het begin werk ik voornamelijk voor de gemeente Zaltbommel, maar vanaf 2016 is daar ook de gemeente Maasdriel bijgekomen.
In 1990 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de Bommelerwaard, ik ben dus geen Bommelaar. Als geboren (1966) en getogen (tot aan mijn 22ste) Arnhemmer vond ik, met mijn toen recent verworven laboratoriumdiploma, een baan in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Via Utrecht werd eerst het dorp Rossum mijn nieuwe thuisbasis.
In 1995 verruilde ik, inmiddels samen met mijn gezin, Rossum voor het stadje Zaltbommel. Ook werd de handbal ingeruild voor een volleybal. Niet lang daarna werd er ook op werkgebied een nieuwe weg ingeslagen. Echt een geheel nieuwe weg, maar tot op de dag van vandaag blijkt het een schot in de roos geweest te zijn.

Sinds 1999 werk ik al bij het Sociaal Cultureel Centrum de Poorterij in Zaltbommel. Maar ook mocht ik mij een jaar later BABS noemen van de gemeente Zaltbommel. Beide nieuwe werkomgevingen brachten mij in contact met vele mensen met ieder hun eigen levensverhaal. Zo bijzonder, zo verrijkend en wat mooi om met die verhalen als trouwambtenaar aan de slag te mogen gaan. En dat doe ik nog altijd met heel veel plezier en interesse.

Wat mogen jullie, als aanstaand bruidspaar, van mij verwachten?
Wij maken allereerst in een ontspannen sfeer met elkaar kennis. Het liefst in jullie eigen omgeving. Als bruidspaar staan jullie centraal, ook als het gaat over de invulling van de ceremonie. Samen bespreken wij jullie wensen en als het een persoonlijke ceremonie mag worden, hoort daar ook een persoonlijk verhaal bij. Het kennismakingsgesprek is vaak avondvullend en vindt plaats in één van de weken voorafgaand aan de huwelijksdag zelf. In de dagen na ons gesprek schrijf ik jullie speech.

Wij ontmoeten elkaar weer tijdens de officiële ceremonie maar bij vragen tussentijds ben ik beschikbaar. Op de huwelijksdag zelf ontvang ik jullie graag, samen met de gasten, op de door jullie uitgekozen locatie. Met elkaar beleven wij vervolgens een onvergetelijk moment waarbij die ene o zo belangrijke vraag die ik jullie mag stellen volmondig met “Ja” mag worden beantwoord. Na de ceremonie nemen wij afscheid maar kijkt ieder van ons terug op een heel bijzonder moment dat wij met elkaar hebben mogen delen.
Gaan wij elkaar binnenkort ontmoeten? Ik zeg alvast “Ja!"

Karin Schut - Hese
?>