Ton van Balken

"Mijn naam is Ton van Balken en ik woon al vele jaren in de middeleeuwse stad Zaltbommel. Van 2010 tot 2016 was ik wethouder van de prachtige gemeente Zaltbommel en lange tijd was ik raadslid. Voor die tijd was ik werkzaam in het onderwijs. Ik ben vrijwilliger bij de Natuurwacht Bommelerwaard. Ik geef lezingen, beheer de heemtuin in Zaltbommel en organiseer het vrijwillig landschapsbeheer zoals de knotwilgacties.

In 2010 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en één van de eerste bruidsparen, die ik mocht trouwen waren mijn zoon en schoondochter. Een geweldige ervaring, waarbij voor mij duidelijk werd hoe belangrijk een trouwambtenaar is bij zo’n unieke gebeurtenis. Het is voor mij een uitdaging er iets bijzonders van te maken, waar niet alleen het bruidspaar van geniet maar ook de ouders en schoonouders, broers en zussen. Ook de getuigen, die met zorg door het bruidspaar zijn uitgekozen, krijgen de aandacht. Ongetwijfeld zal er af en toe een traan worden weggepinkt en humor mag zeker niet ontbreken op dit prachtige feest.

Ik hecht veel waarde aan een persoonlijk gesprek met het bruidspaar enkele weken voor de ceremonie. We spreken dan niet alleen over het verloop van de ceremonie en jullie persoonlijke wensen, maar ook over jullie bijzondere relatie en toekomstdromen.

Ik hoop een bijzondere bijdrage te mogen leveren aan een onvergetelijke huwelijksdag."

Ton van Balken