Alle regelingen energiekosten voor inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven op een rij

De stijgende energiekosten raken ons allemaal. De eerste stap naar minder kosten is om op energie te besparen. Want wat u niet gebruikt, hoeft u ook niet te betalen. Tips over hoe u dat voor uw huishouden kunt doen vindt u op de website van het Energieloket.
Ook kunt u een afspraak maken met een energiecoach. Dat is iemand die bij u thuis langs komt en tips geeft over hoe u uw energierekening kunt verlagen. Maak hiervoor een afspraak

Bespaartips voor uw bedrijf vindt u op de website Zet ook de knop om

Verschillende regelingen

Er zijn verschillende regelingen die u, uw bedrijf of uw organisatie kunnen helpen met de kosten. Hieronder vindt u alle regelingen zoals die nu bij ons bekend zijn. We werken deze informatie regelmatig bij:

Energietoeslag voor inwoners 

 • De energietoeslag van 2023 voor inwoners is op dit moment nog niet aan te vragen. De regering verwacht dat dit op zijn vroegst in juni 2023 kan. Lees meer op energietoeslag voor inwoners.
 • Energietoeslag en prijsplafond rijksoverheid
  Voor november en december 2022 ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand. Meer informatie vindt u op de website van Rijksoverheid.

  Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot € 0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract. Meer informatie staat op de website van Rijksoverheid.

Tegemoetkoming voor verenigingen en maatschappelijke organisaties

 • Vangnetregeling Gemeente Zaltbommel
   
 • Prijsplafond en steun voor (semi)collectieve sector door Rijksoverheid
  Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief verlaagd tot € 0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract. Meer informatie staat op de website van Rijksoverheid.

Tegemoetkoming MKB ‘die niet ontkomen aan een verbruik’

?>