Tegemoetkoming meerkosten

Heeft u in 2017 hoge zorgkosten gehad? Voor bijvoorbeeld medicijnen, vervoer, hulpmiddelen of aanpassingen? Dan heeft u misschien recht op een tegemoetkoming van €300,- voor uw zorgkosten.

Een aanvraag indienen kan tot en met 31 december 2018. Dit is het laatste jaar dat u deze aanvraag kunt indienen.

Wie komt in aanmerking voor de regeling?

U komt in aanmerking voor de tegemoetkoming als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • uw (gezamenlijke) inkomen was in 2016 niet hoger dan €26.020
  • u heeft het volledige eigen risico voor de zorgverzekering van 2017 (€385,-) gebruikt voor de zorgkosten.
  • uw zorgkosten worden niet gedekt door andere regelingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de zorgverzekering, aanvullende verzekeringen, compensatie via de werkgever of de bijzondere bijstand

Aanvragen tegemoetkoming meerkosten

U vraagt de tegemoetkoming aan via het aanvraagformulier regeling tegemoetkoming meerkosten (PDF, 254.6 kB) of vraag het telefonisch aan via 14 0418. Hierbij stuurt u ook mee:

  • uw inkomensverklaring van de belastingdienst
  • een bewijs dat uw eigen risico in 2017 is opgegaan

Minderjarig kind

Heeft u hoge zorgkosten voor uw minderjarig kind? Dan stuurt u ook een ingevuld aanvraagformulier regeling tegemoetkoming meerkosten 18- (PDF, 255.9 kB) en een kopie van de zorgindicatie van uw kind mee.

Tegemoetkoming stopt per 1 januari 2019

Vanaf 2019 stopt de tegemoetkoming. Heeft u nog steeds hoge zorgkosten? Dan raden wij u aan om u aan te sluiten bij de collectieve zorgverzekering van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Menzis biedt verschillende pakketten aan, waaronder een pakket dat deze zorgkosten vergoedt. Een coach van Menzis kan met u bekijken welk pakket voor uw situatie het voordeligst is. Ga hiervoor naar de website: gezondverzekerd.nl/Menzis of bel naar  088 22 24 080.