Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Kinderopvang

Het is belangrijk dat een kinderopvang of gastouderlocatie van goede kwaliteit is. Als u een organisatie in de kinderopvang hebt, wordt uw locatie daarom ieder jaar gecontroleerd door een inspecteur van de GGD.

Adressen kinderopvang

Zoekt u een kinderopvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)
In het LRK vindt u ook de inspectierapporten van de inspecties die de GGD heeft uitgevoerd op de betreffende locatie.

Kinderopvang starten?

Wilt u weten wat er allemaal nodig is om een kinderopvang te starten?
Op Ondernemersplein vindt u een stappenplan. Met dit stappenplan komt u snel te weten welke regels er gelden en wat u allemaal moet doen.

Wilt u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of gastouderopvang beginnen? Dan moet u zich inschrijven. U regelt dit via de GGD Gelderland Zuid met formulieren van de Rijksoverheid. Dit doet u ook als u een wijziging door wilt geven.

U stuurt het formulier naar GGD Gelderland Zuid, Team Toezicht Kinderopvang, Postbus 1120 6501 BC Nijmegen of registratiekc@ggdgelderlandzuid.nl

GGD Gelderland Zuid controleert of uw kinderopvang aan de wettelijke kwaliteitseisen voldoet. Is dit het geval dan komt uw kinderopvang in het LRK te staan. U kunt dan starten met het aanbieden van kinderopvang.

Het proces van aanmelden tot registratie duurt 10 weken. Na een positief besluit krijgt u bericht. Pas als u een positief besluit heeft ontvangen, kunt u starten met het aanbieden van kinderopvang.