Aanvragen peutertoeslag

Gaat uw kind naar de voorschoolse opvang? Vanaf 1 januari 2018 hebben ouders van peuters mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Voor deze toeslag moet u voldoen aan de voorwaarden op www.belastingdienst.nl/toeslagen. Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Maar gaat uw kind wel naar de voorschoolse opvang in onze gemeente? En woont u in de gemeente Zaltbommel? Vraag dan hier direct bij ons peutertoeslag aan.

Online aanvragen

Hoe bereken ik de peutertoeslag?

Hoeveel kinderopvangtoeslag of peutertoeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen. De hoogte van beide toeslagen berekent u met de kinderopvangtoeslag tabel 2018 (PDF, 336.6 kB) .

Voorbeeld
Uw verzamelinkomen ligt tussen € 51.279 - € 54.242. In de tabel staat bij deze inkomenscategorie een toeslagpercentage van 76,3%. In de folder 'Peutertoeslag via de gemeente Zaltbommel' (PDF, 1.5 MB) leest u dat de kosten voor 5 uur kinderopvang per week €124,19 bedragen. De berekening wordt nu als volgt:
Toeslag per maand = € 124,19 x toeslagpercentage
Uw toeslag per kalendermaand wordt: € 124,19 x 0,763 = € 94,76

Kosteloze VVE-uren

Heeft uw kind een VVE-indicatie? (VVE =Voor- en Vroegschoolse Educatie) Dan maakt u voor minimaal 10 uur per week gebruik van de voorschool of het peuteraanbod. Voor de eerste 5 uur krijgt u een toeslag (gelijk aan de peutertoeslag, zie hierboven).  De tweede 5 uur betaalt de gemeente. Deze kosteloze VVE-uren vraagt u hier direct bij ons aan.

Meer informatie