Brug in beeld

De Martinus Nijhoffbrug bestaat dit jaar 25 jaar. Daar zijn wij als gemeente trots op! In al die jaren was de brug vaak onderwerp van een foto. We zijn op zoek naar mooie, karakteristieke, kunstzinnige, spannende, bijzondere, indrukwekkende en vrolijke foto’s van de brug. Hebt u die foto? Doe dan mee aan onze fotowedstrijd! En wellicht valt uw foto van de brug in de prijzen.

Meedoen

Het is niet meer mogelijk om uw beste foto op te sturen. De aanmeldtermijn was tot 18 april en is inmiddels verstreken.

Reglement

Doet u mee aan de wedstrijd, dan geldt het volgende:

  • U verklaart dat de foto origineel is en geen reproductie van een bestaand werk
  • De gemeente Zaltbommel mag uw foto voor publicaties, onbeperkt en rechtenvrij gebruiken
  • De aanwezige personen op uw foto gaven toestemming voor het insturen van uw foto naar onze fotowedstrijd
  • De gemeente Zaltbommel is niet verantwoordelijk voor mogelijke inbreuken op auteurs-, portret- of andere rechten van derden.

Dit reglement is van toepassing op alle ingezonden foto’s, dus ook de foto’s die niet in de prijzen vallen. Deelname aan deze wedstrijd houdt in dat u bovenstaand reglement aanvaardt.

Tentoonstelling

Alle ingezonden foto’s maken in de maanden juni en juli onderdeel uit van een gratis toegankelijke tentoonstelling in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Iedere bezoeker kan zijn of haar stem uitbrengen op de favorieten van de jury. Annemarie Jorritsma – Lebbink opent in juni deze tentoonstelling. Uiteraard alleen als de coronamaatregelen het toelaten.

Prijzen

Er zijn twee prijzen te winnen. De beste foto gekozen door jury en de best gekozen foto door het publiek winnen een workshop fotografie gegeven door Fotolux in Zaltbommel. De winnende foto’s krijgen brede aandacht. Ze worden gepubliceerd in onder andere De Toren, op de cover van ons gemeentemagazine van 2022, in een nieuwsbrief van Rijkswaterstaat en op onze website en de website van Rijkswaterstaat.

Jury

De jury bestaat uit

  • Henk Palm, destijds burgemeester van Zaltbommel
  • Gerrit van Aalst, projectleider uitvoering bouw Martinus Nijhoffbrug en inwoner van Zaltbommel
  • Bert Kingma, programmamanager A2 Deil-Vught
  • Michiel Nijstad, fotograaf en inwoner van Zaltbommel
  • Wesley de Wit, fotograaf en inwoner van Zaltbommel

De jury selecteert uit alle ingezonden foto’s de 72 beste, mooiste en indrukwekkende foto’s. Deze foto’s worden groot tentoongesteld in de Sint Maartenskerk. Iedere bezoeker van die tentoonstelling maakt onderdeel uit van de publieksjury.

?>