Meer storingen aan de straatverlichting

Dinsdag 5 december 2017

Door koud en nat weer zijn er meer storingen aan het verlichtingsnet dan gebruikelijk. Onze hoogwerker rijdt rond om storingen af te handelen. 

Storing doorgeven

Ziet u lantaarnpalen die niet verlicht zijn? Geef uw storing door aan ons via het algemene telefoonnummer 14 0418 of online. De gemeente geeft zo nodig de melding door aan Liander.

U meldt een storing en dan?

Meldingen die over bovengrondse storingen gaan, zoals wanneer er één lantaarnpaal stuk is, lossen wij als gemeente op. De gemeente houdt de bovengrondse meldingen bij en maakt eens per maand een reparatieronde. Het kan dus soms even duren voordat een defecte lantaarnpaal gerepareerd is.

Ondergrondse storingen, bijvoorbeeld wanneer de hele straatverlichting is uitgevallen, geven we door aan het servicecentrum van netbeheerder Liander. Zij zijn verantwoordelijk voor het verlichtingsnet en zorgen voor het herstel van de verlichting. De meeste storingen verhelpen zij snel. In een aantal gevallen is dit helaas niet mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer Liander de meetdienst inschakelt. Het uitvoeren van een meting vergt tijd, waardoor het enkele dagen kan duren voordat het is opgelost. Voor herstelwerkzaamheden moet bovendien soms de weg afgesloten worden om bij de kabels te komen. Met winterse weersomstandigheden kan dit vertraging oplopen.
Naast de storingen aan verlichting zijn er ook storingen aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kan de stroomvoorziening aan woningen wegvallen. Deze storingen behandelt Liander met voorrang, waardoor minder urgente verlichtingsstoringen doorschuiven.