Ruimere starterslening geeft starters meer keuze

Dinsdag 2 januari 2018

De starterslening, die starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid biedt om op een verantwoorde manier extra te lenen, is verruimd. Vanaf 28 december 2017 komen woningen met een koopsom van maximaal €200.000 in aanmerking voor een starterslening. Dat stelde de gemeenteraad op 14 december vast.

De starterslening is maximaal €25.000. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en de (eerste) hypotheek bij de bank. Wethouder Bragt: “Het aanbod aan woningen tot twee ton is net iets groter. Hierdoor hebben starters meer keuze.”

Extra budget beschikbaar

De gemeenteraad stelde €300.000 extra beschikbaar voor startersleningen zodat deze regeling voorlopig kan worden gecontinueerd. De nieuwe regels treden op 28 december 2017 in werking.

Eerder maximale verwervingskosten

Eerder kwamen starters alleen in aanmerking voor de lening als de maximale verwervingskosten twee ton waren. Daar ging dan nog zo’n zes procent aan bijkomende kosten vanaf. Zoals overdrachtsbelasting, notariskosten, hypotheekadviseur en de akte van levering. Dan bleef een besteedbaar bedrag voor de woning over van maximaal €188.679.

Meer weten of aanvragen?

Ga naar onze pagina over de starterslening.