Liander lost netstoring Poederoijen op 19 januari op

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018

Op 19 januari gaat Liander aan de slag met de straatverlichting in de Van Stolbergstraat, Oranjestraat en A. van Zeestraat in Poederoijen.

Om de storing op de lossen is het nodig dat Liander op 19 januari bij een aantal woningen in Poederoijen de stroom er tijdelijk af haalt. De woningen waar het om gaat krijgen van Liander een brief.

Voor de herstelwerkzaamheden moet Liander graafwerkzaamheden verrichten om bij de storing te komen. Verkeer zal hiervan geen overlast ondervinden.

Andere vragen of meldingen over storingen aan de straatverlichting

Ziet u lantaarnpalen die niet verlicht zijn? Geef uw storing door aan ons via het algemene telefoonnummer 14 0418 of online. Wij geven zo nodig de melding door aan Liander.

Bovengrondse storing: Gemeente

Meldingen die over bovengrondse storingen gaan, zoals wanneer er één lantaarnpaal stuk is, lossen wij als gemeente op. Wij houden de bovengrondse meldingen bij en maken eens per maand een reparatieronde. Het kan dus soms even duren voordat een defecte lantaarnpaal gerepareerd is.

Ondergrondse storing: Liander

Ondergrondse storingen, bijvoorbeeld wanneer de hele straatverlichting is uitgevallen, geven we door aan het servicecentrum van netbeheerder Liander. Zij zijn verantwoordelijk voor het verlichtingsnet en zorgen voor het herstel van de verlichting. De meeste storingen verhelpen zij snel. In een aantal gevallen is dit helaas niet mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer Liander de meetdienst inschakelt. Het uitvoeren van een meting vergt tijd, waardoor het enkele dagen kan duren voordat het is opgelost. Voor herstelwerkzaamheden moet bovendien soms de weg afgesloten worden om bij de kabels te komen. Met winterse weersomstandigheden kan dit vertraging oplopen.
Naast de storingen aan verlichting zijn er ook storingen aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kan de stroomvoorziening aan woningen wegvallen. Deze storingen behandelt Liander met voorrang, waardoor minder urgente verlichtingsstoringen doorschuiven.