Welkom in de stad van Fiep Westendorp

Vrijdag 12 januari 2018

Zaltbommel is de stad van Fiep Westendorp. Vanaf nu dragen we dit ook uit bij de entree van de stad. De blauwe plaatsnaamborden waar Zaltbommel op staat worden vanaf vandaag namelijk vergezeld van een wit bord met ‘Welkom in de stad van Fiep Westendorp’.

Wethouder Han Looijen plaatste het eerste bord: “Elke bezoeker die met de auto binnenkomt willen we laten zien dat hij of zij de stad van Fiep Westendorp binnenkomt. Fiep Westendorp heeft veel betekend voor Zaltbommel en daar zijn we trots op. Op diverse plekken vind je daarom Fiep en haar karakters al terug in Zaltbommel: de Fiepstunnel die is versierd met haar tekeningen, de silhouetten van Jip & Janneke op de Waalkade, de Pim en Pom appartementen aan de Fiep Westendorplaan en in het Stadskasteel. Én er zijn plannen voor een eigen Fieppaviljoen.”

De stad van Fiep Westendorp

Op 17 december 1916 werd Sophia Maria (Fiep) Westendorp in Zaltbommel geboren. Ze was een Nederlands illustratrice, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Zaltbommel identificeert zich met deze tekenares die veel betekend heeft voor de stad Zaltbommel.