Werk aan de weg in Kerkwijk, Poederoijen, Nieuwaal, Gameren en Brakel

Geplaatst op dinsdag 16 januari 2018

Op verschillende locaties in Kerkwijk, Poederoijen, Nieuwaal, Gameren en Brakel wordt binnenkort gewerkt aan de weg. Het gaat om werk aan de weg in ‘intensiveringsgebieden’. In deze gebieden zitten veel tuinbouwbedrijven. Hier rijdt dus regelmatig vrachtverkeer van en naar tuinbouwbedrijven. De werkzaamheden zorgen voor een betere verkeersveiligheid en meer groen.

Aannemer Gebr. Van Kessel voert de werken uit namens ons voor het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard.

Wethouder Bragt: “Na een intensief voortraject is het mooi dat we nu daadwerkelijk starten met het mooier en veiliger maken van de Bommelerwaard. Uiteindelijk profiteert iedereen in het gebied daar straks van: inwoners en bezoekers kunnen rekenen op meer verkeersveiligheid en meer groen, Ook de tuinbouwbedrijven profiteren door een betere bereikbaarheid. En dit is nog maar een begin van de projecten die we gaan oppakken.”

Locaties

Het gaat om de volgende locaties waar binnenkort werkzaamheden gaan plaatsvinden:
Kerkwijk

  • Geerweg/Nieuwstraat
  • Viaductweg

Poederoijen

  • Hoekseweg
  • Maarten van Rossumweg

Nieuwaal

  • Hogeweg

Gameren

  • Ouwelsestraat

Brakel

  • Kooiweg

Op alle locaties wordt de weg verbreed. Hierdoor kan het vrachtverkeer elkaar beter passeren. Op sommige locaties krijgt de weg nieuw asfalt of een nieuwe toplaag op het asfalt. Het werk vindt plaats tussen januari en april. Op de locaties waar het werk plaatsvindt staan al bouwborden met informatie. Meer informatie over deze projecten leest u op de website van het PHTB.

Intensief gebiedsproces

Eén van de doelen binnen de herstructurering, is het werken aan een veilige- en aantrekkelijke leefomgeving voor inwoners van de Bommelerwaard. Daarom voerde PHTB een intensief gebiedsproces met omwonenden en andere betrokkenen. Daaruit kwam naar voren op welke locaties in het gebied verbeteringen in de openbare ruimte gewenst zijn.