Aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan

Geplaatst op woensdag 17 januari 2018

Heeft u een hond, bent u eigenaar van een woning of eigenaar/gebruiker van een bedrijf in onze gemeente? Dan ontvangt u eind januari een aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Op één aanslagbiljet staan de aanslagen voor de onroerende zaakbelasting, de rioolheffing en de hondenbelasting. De WOZ-beschikking van uw pand staat ook op dit aanslagbiljet.

Aanslag digitaal ontvangen

U kunt uw aanslag gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking ook digitaal ontvangen via MijnOverheid.nl. Hiervoor maakt u met uw DigiD een account aan op MijnOverheid.nl. Vervolgens geeft u aan van welke organisatie(s) u digitaal post wilt ontvangen. In dit geval de gemeente Zaltbommel.

Let op! Wilt u dit jaar nog uw aanslag digitaal ontvangen, vraag uw aanslag dan nog deze week (uiterlijk 20 januari) aan via MijnOverheid.nl.

Betaal in termijnen met automatische incasso

Maakt u gebruik van automatische incasso? Dan wordt de aanslag gemeentelijke belastingen in maximaal 8 termijnen (lopend van eind februari t/m eind september ) van uw rekening afgeschreven. Zonder automatische incasso betaalt u de aanslag in één keer binnen drie maanden, uiterlijk 30 april 2018. Wilt u liever in termijnen betalen? Vraag dan met uw DigiD kosteloos een automatische incasso aan.
Heeft u geen DigiD? Vraag dan een machtigingskaart voor SEPA standaard Europese incasso aan via belastingen@zaltbommel.nl of telefonisch via telefoonnummer 14 0418.

Huurdersbeschikking opvragen

Huurt u een woning? Dan kunt u vanaf eind januari een huurdersbeschikking opvragen via belastingen@zaltbommel.nl of telefonisch via telefoonnummer 14 0418. Op deze huurdersbeschikking staat de WOZ-waarde van uw huurwoning vermeld. Uw verhuurder gebruikt de WOZ-waarde onder andere om de huurprijs van uw woning te bepalen. U ontvangt later in het jaar bericht van uw woningstichting of verhuurder over de hoogte van de huurprijs van uw woning. Huurt u uw woning particulier, dan heeft de WOZ-beschikking geen gevolgen voor u.