Mogelijkheden door aankoop perceel American Roadhouse

Geplaatst op donderdag 18 januari 2018

We verwerven het perceel aan het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel waar nu American Roadhouse gevestigd is. Dit maakt het mogelijk dat er een rijweg langs het Fiep Westendorpplein komt. En naar verwachting kunnen over enkele jaren de vestigingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de Gasthuisstraat en Gamerschestraat verhuizen naar deze nieuwe locatie. American Roadhouse blijft nog zeker enkele jaren op deze locatie open. De gemeenteraad beoordeelt op 22 februari of de aankoop definitief door kan gaan.

Aanpassing verkeerssituatie Fiep Westendorpplein

We krijgen meteen al de beschikking over een perceel grond aan het Fiep Westendorpplein. Dit geeft ruimte voor een rijweg langs het Fiep Westendorpplein waardoor er een rechtstreekse verbinding komt tussen de Wichard van Pontlaan en de Van Heemstraweg. Dit maakt de verkeerssituatie op het plein overzichtelijk.

Polikliniek JBZ

Wij, Woonlinie en het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn in gesprek over de mogelijke verhuizing van beide vestigingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar deze locatie. Wethouder Adrie Bragt is enthousiast over deze ontwikkeling: “Dit is voor de hele Bommelerwaard van grote betekenis.” Als het doorgaat hopen we dat andere zorgpartijen ook interesse hebben. Op die manier ontstaat de mogelijkheid voor een modern gezondheidscentrum nabij het Fiep Westendorpplein.

American Roadhouse nog enkele jaren open

American Roadhouse blijft nog een aantal jaren door exploiteren, afhankelijk van de voortgang van de planontwikkeling.