Storm raakt vooral bomen en dakpannen

Geplaatst op donderdag 18 januari 2018

Wij maken de schade op na een stormachtige dag. In de gemeente werden windstoten van tegen de 120 km/h gemeten. Door de harde wind zijn voornamelijk veel bomen gesneuveld en waaiden er op sommige locaties platen of dakpannen van huizen. Ook waaiden veel schuttingen en reclameborden om.

Vooralsnog zijn er door de storm geen gewonden gevallen. Brandweer, politie en gemeente waren de hele dag druk in de weer om te zorgen dat de weg weer vrij kwam. Zij losten de gevaarlijkste situaties op en waar mogelijk probeerden ze de schade te beperken. Ook de komende dagen is onze buitendienst nog druk met het herstellen van de schade. We kregen een groot aantal meldingen. We handelen eerst de meest urgente zaken af.

Help mee in uw buurt

Wij vragen iedereen om waar het kan te helpen door bijvoorbeeld kleine weggewaaide materialen terug te zetten of op te ruimen.

Nieuwe auto’s buitendienst komen meteen goed van pas

Het kwam mooi uit dat afgelopen week de nieuwe auto’s voor de buitendienst geleverd waren. De oude auto’s waren twaalf jaar oud en aan vervanging toe. Om op dagen zoals vandaag toch allerlei materialen te kunnen laden en afvoeren kwamen de nieuwe werkauto’s waar zwaar werk mee verzet kan worden goed van pas! Omdat de buitendienst meer werk uitbesteedt zijn minder wagens met kranen nodig. Daarom heeft de buitendienst nu drie nieuwe kleinere wagens zonder kraan en twee werkauto’s. Er is nog een oudere auto in gebruik, die is volgend jaar afgeschreven.

Nog niet elektrisch rijden

We deden vooraf een proef om te kijken of de auto’s vervangen konden worden voor elektrische voertuigen. De nieuwste generatie elektrische auto’s bleken echter nog niet geschikt voor het werk wat de buitendienst doet. Tijdens de pilot bleek al snel dat de auto ‘s middags stil stond omdat de accu leeg was. Wij houden de ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s in de gaten.