Hoog water nog niet voorbij

Geplaatst op maandag 22 januari 2018

Het water in de Waal blijft stijgen. Wij sluiten de buitendijkse parkeerplaatsen Veerweg, Havendijk, Rotterdamse bol (bij het bunkerschip) en Oude Wasserij dus weer af. Haalt u uw geparkeerde voertuig weg? Zo voorkomt u schade aan uw auto en kosten voor het wegslepen.

Buitendijkse parkeerplaatsen lopen onder

De parkeerplaats op de Veerweg is al ondergelopen, de Havendijk loopt vandaag, maandag 22 januari onder. Morgen loopt de parkeerplaats bij het bunkerschip onder water en woensdag of donderdag de parkeerplaats bij de Oude Wasserij.

Regen- en smeltwater vanuit Rijngebied zorgt voor hoog waterpeil

Na een vrij droge week heeft het stroomgebied van de Rijn al weer behoorlijk wat neerslag gehad. De komende week zal het ook nat zijn in Midden-Europa. De temperaturen zijn vrij hoog, dus het dikke pak sneeuw in de gebergten aan de zuidkant van het Rijngebied zal ook behoorlijk wat smeltwater gaan leveren. Al dat water komt dus langzaamaan naar de Lage Landen gestroomd. Het water in de Waal blijft dus mogelijk nog een week lang stijgen. Omdat de uiterwaarden deels nog vol staan zal het waterpeil vrij snel stijgen tot een eindje onder het niveau van 2 weken geleden.

Parkeerplaatsen open zodra water uit wegfundering is weggezakt

Als het water weer gezakt is duurt het even voor u weer kunt parkeren op deze parkeerplaatsen. Naar verwachting duurt dat ongeveer een week nadat het water van de parkeerplaatsen weg is. Dan halen we de afzettingen pas weer weg. Daarom blijven de afzettingen dus ook nadat het water weer gezakt is nog even staan. Wij hopen op uw geduld en begrip!

Meer informatie leest u op onze pagina over "Hoog water"