Buurt onderhoudt stadsparkje Lange Steigerstraat

Geplaatst op donderdag 25 januari 2018

Aan de Lange Steigerstraat in de Zaltbommelse Binnenstad zijn de werkzaamheden gestart voor een gezellig klein parkje met groen, bankjes en een tafel. Over een week of vijf is het klaar. Het parkje is bedoeld voor iedereen. Buurtbewoners spraken met de gemeente af dat zij straks zorgen dat het netjes blijft tijdens de openingsuren. Wethouder Bragt: “Samen met de omwonenden zijn we in goed overleg gekomen tot een mooie invulling van dit terrein. Het parkje is een fraaie toevoeging voor het stadscentrum."

Bij het parkje komen beugels om fietsen te kunnen stallen. Aannemersbedrijf Smits-Vos startte 22 januari met de werkzaamheden. Naar verwachting is het parkje eind februari gereed. De bedoeling is dat het open is tussen zonsopgang en zonsondergang.

Samen invulling terrein bepaald

Het parkje komt op de plaats waar tot 2010 garages stonden. Vanwege de hoge archeologische waarde van de grond waren er beperkte mogelijkheden voor het terrein. In overleg met de buurt bekeken we de verschillende opties voor de inrichting van het terrein. Het resultaat was het ontwerp voor dit omheinde stadsparkje, een groene aanvulling van het centrum.