De verkiezingen komen eraan!

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2018

Op woensdag 21 maart zijn de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad. Die dag is ook het raadgevend referendum voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017), de zogenaamde Sleepwet. Uw stem, daar maakt u zich toch sterk voor!

Gemeenteraadsverkiezingen

Vanaf deze week informeren wij u volop over de verkiezingen. Dat doen wij hier in het Kontakt, via onze sociale mediakanalen en op onze sites. Op de pagina Verkiezingen 2018 informeren wij u over de gang van zaken rondom de verkiezingen en het referendum. U vindt daar informatie over hoe en waar u kunt stemmen. Ook geven wij antwoord op veel gestelde vragen rondom de verkiezingen. Op www.raadzaltbommel.nl verwijzen wij u naar de partijen die meedoen. Daar vindt u vanaf 19 februari ook een link naar een stemwijzer. En daar vindt u informatie over alle activiteiten die in de aanloop naar 21 maart rondom de verkiezingen staan te gebeuren. Wilt u op de hoogte blijven van de verkiezingen? Luistert u dan vooral ook naar onze lokale omroep Oké FM. Zij doen verslag van de activiteiten en van de verkiezingsavond.

Referendum

De vraag die tijdens het referendum wordt gesteld is: Bent u voor of tegen de Wiv 2017? De Referendumcommissie heeft de wettelijke taak u te informeren over de wet waar een referendum over wordt gehouden. De informatie waarin de commissie uitlegt waar de Wiv 2017 over gaat vindt u op www.referendumwiv2017.nl.