19 Medewerkers uit de Banenafspraak vast in dienst bij Aannemersbedrijf M.J. Smits B.V. uit Nederhemert

Geplaatst op maandag 19 februari 2018

Per 1 januari 2018 kreeg een groep van 19 medewerkers een vast dienstverband bij Aannemersbedrijf M.J. Smits uit Nederhemert. Deze medewerkers vallen onder de Banenafspraak uit de Participatiewet. Met deze unieke samenwerking hopen wij, Aannemersbedrijf M.J. Smits en Werkzaak Rivierenland een voorbeeld te zijn voor andere gemeenten en werkgevers.

Johan Oomen (operationeel leidinggevende Smits): “Nadat deze medewerkers bijna 2 jaar via detachering voor onze organisatie hadden gewerkt was dit een logische stap. Onze organisatie is vanaf 2002  ingericht op het samen werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor hebben wij de kennis in huis voor de begeleiding. Ook is er een groot draagvlak bij de overige medewerkers.”

Afspraak

Werkzaak detacheerde deze medewerkers de afgelopen twee jaar bij Smits, waar zij verantwoordelijk waren voor een deel van het groenonderhoud in onze gemeente. Smits nam alle al werkenden die zijn begonnen op dit project in dienst. De medewerkers kunnen ook de komende jaren het groenonderhoud in onze gemeente verzorgen. Wij maken dit mogelijk door een meerjarige samenwerking aan te gaan met de aannemer.

Win-win-win

Wethouder Kees Zondag: “We voelen ons verantwoordelijk voor de werknemers die dit werk de afgelopen jaren naar volle tevredenheid deden. Daarnaast dragen we zo bij aan het halen van de doelstelling van de Participatiewet, want een groep van 19 mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ is nu aan het werk. Zij zijn volledig opgenomen in het reguliere werkveld en doen mee in de maatschappij. En het bedrijf heeft geschikte werknemers. Wat ons betreft is dit echt een win-win-win situatie.”  Wethouder Adrie Bragt: “Door het bestek op deze manier te verlengen, garanderen we dat deze medewerkers een volwaardige arbeidsplaats krijgen en dat ons groenonderhoud gecontinueerd wordt.”

Kans voor werkgevers en werkzoekenden

Samen stelden we vast dat de inzet van de betrokken medewerkers en de begeleiding door Smits heeft geleid tot grote tevredenheid bij alle partijen. Marc Christiaens, manager Werk bij Werkzaak: “Deze samenwerking geeft invulling aan waar Werkzaak voor staat, en waar anderen van kunnen leren: Iedereen heeft een talent en heeft toegevoegde waarde! “

RSS feed van de nieuwsberichten