Wethouder Buwalda helpt bij start uitbreiding Regenboog

Geplaatst op dinsdag 6 maart 2018

Basisschool De Regenboog in Nieuwaal krijgt er extra ruimte bij. Dat is nodig, want jaarlijks krijgt de school steeds meer leerlingen, ook van buiten het dorp. Vrijdag 9 maart geeft wethouder Buwalda samen met leerlingen van de basisschool het startsein voor de werkzaamheden. Zij halen dan samen de eerste betontegels uit het schoolplein. Op die plek komt namelijk de nieuwe ruimte.

Wethouder Buwalda: “Waar landelijk gezien kleinere scholen steeds kleiner worden, krijgt De Regenboog er jaarlijks leerlingen bij. Hiervoor is extra ruimte nodig naast de klaslokalen die er al zijn. De school zorgt zelf dat de tegels op het plein weggehaald worden. Hiermee draagt de school bij aan hun eigen nieuwbouw en hoeft de gemeente wat minder geld bij te dragen.”

De huidige ruimte in de school is voor 58 leerlingen optimaal. Nu zitten er zo’n 70 leerlingen op de school. Omdat het aantal leerlingen waarschijnlijk de komende 15 jaar boven de 70 blijft, wordt de school nu uitgebreid.

Planning

Naar verwachting wordt het nieuwe lokaal in juni 2018 opgeleverd. De school blijft gewoon open tijdens het werk. De totale uitbreiding wordt zo’n 70m2 groot. Naar verwachting kunnen de leerlingen vanaf komend schooljaar (september 2018) gebruik maken van de nieuwe ruimte. Daarna krijgt ook het schoolplein een nieuwe inrichting.

Gemeente verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting

De gemeente is verantwoordelijk voor de schoolgebouwen. Wij moeten zorgen voor voldoende ruimte voor de school. Wij betalen daarom de uitbreiding en de eerste inrichting.

RSS feed van de nieuwsberichten