Wethouders Bragt en Buwalda aan de slag voor NL doet

Geplaatst op woensdag 7 maart 2018

Samen met vrijwilligers van Prezzent maken medewerkers van onze gemeente en wethouder Buwalda de moestuin van Prezzent klaar voor het voorjaar. Op vrijdag 9 maart vanaf 10.00 uur vindt u hen in de moestuin en ook in het pand waar zij verschillende klussen doen. Wethouder Bragt gaat komende zaterdag samen met vrijwilligers aan de slag bij kinderboerderij De Beestenboel in Zaltbommel. Dat doen zij tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. 

Moestuin

Er is nu nog weinig te zien aan de moestuin. Voordat het voorjaar losbarst, is het de bedoeling om bomen te planten, paden aan te leggen, zaaibedden klaar te maken en zaaibakken te plaatsen. Ook binnen bij Prezzent steekt men de handen uit de mouwen; onder andere zet men binnen de zaaibakken in elkaar.

Kinderboerderij De Beestenboel

Komende zaterdag wordt het terrein opgeruimd, de stallen worden uitgemest en er komt een nieuw dak op de stal. De dieren op de kinderboerderij hebben dit jaar extra ruimte, het terrein is onlangs uitgebreid met een veldje. Hierop kunnen bijvoorbeeld de lammetjes die al zijn geboren rondlopen. Wethouder Bragt: “Ik heb grote waardering voor de vele actieve vrijwilligers die betrokken zijn bij de kinderboerderij. Samen houden zij de kinderboerderij draaiende. De kinderboerderij zorgt zaterdag niet alleen dat zij weer klaar zijn voor de lente, zij vieren dan ook dat de boerderij onlangs is uitgebreid met een extra veldje.” Kinderboerderij De Beestenboel is altijd op zoek naar vrijwilligers om te helpen, bel 0418 – 635 270 voor meer informatie.

Vrijwilligerswerk draagt bij aan Positieve Gezondheid

Wij willen, samen met onze partners, ervoor zorgen dat inwoners gezond blijven of worden. Waarbij het niet alleen gaat om fysieke gezondheid. Daarom stellen we in 2018 Positieve Gezondheid centraal. Dit is een positieve benadering van gezondheid waarbij het accent ligt op wat het leven betekenisvol maakt. Vrijwilligerswerk hoort hier ook bij. Vrijwilligers zijn gemiddeld gezonder en blijven langer gezond. Het vergroot het zelfvertrouwen en het sociale netwerk. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen? Neemt u dan contact op met Stichting Welzijn Bommelerwaard via 0418-634231 of kijk op www.welzijnbommelerwaard.nl.

NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden andere organisaties op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken.

RSS feed van de nieuwsberichten