Niet poetsen, maar lunchen op Nationale Opschoondag

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018

Bedanklunch voor iedereen die regelmatig zwerfvuil opruimt.

Op 24 maart is het Nationale Opschoondag. Veel mensen gaan deze dag op pad om hun dorp of wijk netjes te maken. Maar niet in onze gemeente. De dorpen en wijken en het gebied langs de Waal liggen er namelijk al netjes bij. Dankzij de hulp van veel inwoners en onze buitendienst. Wij nodigen daarom iedereen die regelmatig zwerfvuil opruimt uit voor een bedanklunch op de gemeentewerf.

In onze gemeente werken veel inwoners samen met ons aan een schone leefomgeving. Bijvoorbeeld in de projecten Schone Kernen en Schone Waal. Bij deze projecten houden verenigingen (een deel van een) dorp of wijk schoon in ruil voor een vergoeding voor hun vereniging. Ook buiten deze projecten zijn er inwoners die regelmatig zwerfvuil in hun buurt opruimen.

Waardering voor iedereen die bijdraagt aan schone omgeving

Wethouder Bragt: “Doordat inwoners aan de slag gaan in hun eigen buurt zijn zij meer betrokken bij hun buurt én wordt de openbare ruimte schoner. Dat maakt de woonomgeving heel wat aangenamer. Bovendien zijn mensen dan ook weer minder geneigd om afval op straat te gooien. Graag spreek ik mijn waardering uit voor iedereen die hier aan bijdraagt.”

Aanmelden

Iedereen die zich in de gemeente Zaltbommel inzet om regelmatig zwerfvuil op te ruimen, is welkom bij de bedanklunch. Die is op zaterdag 24 maart van 11.30 uur tot 13.30 uur op de gemeentewerf aan de Rondgang 25 in Gameren. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 maart via gahsoons@zaltbommel.nl.

RSS feed van de nieuwsberichten