Reclame op rotondes voor adverteren in de buitenruimte

Geplaatst op donderdag 5 april 2018

Sinds het paasweekeinde staan er op rotondes in de gemeente reclameborden. Met deze borden kan geadverteerd worden in de buitenruimte. Naast de rotondereclame kan er in de gemeente ook geadverteerd worden op A0-reclameframes die in de gemeente hangen en met lichtmastreclame. Het bedrijf dat de rotondereclame verzorgt, doet ook het onderhoud van de rotondes.

Onderhoud rotondes door lokale hovenier

C&W Groep verzorgt de reclameborden. Wij maakten afspraken met het bedrijf om te zorgen dat het op een veilige manier gebeurt. In ruil voor het mogen verzorgen van de reclameborden op de rotondes doet het bedrijf het onderhoud van de rotondes. Deze afspraak levert ons geen geld op, maar draagt vooral bij aan goed onderhouden rotondes. Het onderhoud en de eventuele herinrichting van de rotondes laat C&W Groep doen door lokale hoveniers. Dit spraken we af met C&W Groep.

Rotondereclame gaat wildgroei van reclameborden tegen

We willen wildgroei van reclameborden tegengaan en hierop handhaven. Weilandreclames, geplaatste (verkoop)borden en voertuigen in een weiland of berm langs een weg, zijn niet toegestaan. Dit staat in ons reclamebeleid, onderdeel van het welstandsbeleid. Wethouder Bragt: “Als we handhaven op reclameborden in de gemeente, moeten er wel alternatieven zijn om te kunnen adverteren voor ondernemers. Daarom bieden we onder meer rotondereclame als alternatief”