Meer parkeerplek bij Neswaarden in Aalst

Geplaatst op maandag 30 april 2018

Aan de Zaaiwaard in Aalst, vlakbij recreatiegebied De Neswaarden, komt een parkeerterrein met zo’n 250 parkeerplaatsen. Dit parkeerterrein is bedoeld om drukte op te vangen bij voetbalvereniging Roda Boys en recreatiegebied De Neswaarden. Naar verwachting wordt het parkeerterrein in september geopend.

Indeling terrein

Het omheinde toekomstige parkeerterrein komt op de hoek van de Veerdam en de Zaaiwaard. Het krijgt een zo groen mogelijke uitstraling. Daarom komen er 22 verharde parkeerplaatsen en 108 half verharde parkeerplaatsen. De andere helft blijft weiland. Daar is plaats voor nog 125 auto’s om te parkeren. Roda Boys heeft in de weekenden genoeg aan het verharde/half verharde gedeelte van de parkeerplaats. Bij drukte in de zomer bij De Neswaarden kan ook het gedeelte op het weiland gebruikt worden.

Afspraken over beheer en onderhoud

Het terrein is open in de weekenden en als drukte wordt verwacht bij De Neswaarden. We overleggen met voetbalvereniging Roda Boys over het onderhoud en beheer van het terrein. We maken hierover nog afspraken.

Planning

Voor de aanleg van de parkeerplaats kan starten is er een projectomgevingsvergunning nodig. Deze vragen we begin mei aan. Als daar geen bezwaren op komen is dat in juli rond. Dan kan de aannemer na de bouwvak starten met de aanleg van het terrein. Naar verwachting is het parkeerterrein dan in september klaar.