Ondertekening bestuursakkoord en installatie wethouders

Geplaatst op maandag 14 mei 2018

Gijs van Leeuwen, Kees Zondag, Adrie Bragt en Willem Posthouwer zijn kandidaat-wethouders in Zaltbommel

De nieuwe coalitie bestaat uit SGP, ZVV, CU en VVD. Afgelopen woensdagavond 9 mei stelden zij de definitieve versie van het bestuursakkoord (PDF, 824.5 kB) vast.

Raadsvergadering 17 mei

Komende donderdag 17 mei biedt de coalitie het bestuursakkoord aan aan de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering. Voorafgaand aan de raadsvergadering, om 19:50 uur, ondertekenen de fractievoorzitters van de vier nieuwe coalitiepartijen het akkoord. Direct na de bespreking van het bestuursakkoord volgt in de raadsvergadering de voordracht, presentatie en benoeming van de vier genoemde wethouders.

Kandidaat-wethouders

Voor de SGP wordt  Gijs van Leeuwen uit Houten voorgedragen als wethouder, met in zijn portefeuille onder andere ruimtelijke ordening en wonen/huisvesting. Voor de ZVV en de CU komen de zittende wethouders Kees Zondag en Adrie Bragt terug. Zondag houdt dezelfde portefeuille, met daarin onder andere financiën, bedrijfsvoering en regionale zaken. Adrie Bragt stapt over naar sociale zaken en welzijn. Namens de VVD krijgt Willem Posthouwer uit Zaltbommel een plekje aan de collegetafel. Bekijk de voorlopige portefeuilleverdeling van de wethouders in het document ‘Verdeling portefeuilles’ (PDF, 44.3 kB).