Tijningenplas waarschijnlijk in 2020 officieel zwemwater

Geplaatst op maandag 25 juni 2018

De Tijningenplas wordt buitenzwemwater met 2 kleine strandjes om het water in te lopen. Er komt een aparte zwemzone voor kleine kinderen. We stelden samen met een werkgroep het ontwerp op voor de herinrichting van de plas. Bij voldoende waterkwaliteit en voldoende bezoekers wijst de provincie in 2020 de plas aan als officieel buitenzwemwater.

In het voorjaar 2019 zijn alle voorbereidingen getroffen en volgt een feestelijke opening van het zwemseizoen.

Voorzieningen

De steiger aan de noordwestkant en de groenstrook aan de zuidkant krijgen een opknapbeurt. De verhoogde grondwal aan de zuidkant wordt langer. Die krijgt insectenvriendelijke beplanting. Er komen trimtoestellen op de bestaande wal en verlichting bij het pad. Er komen twee nieuwe paden tussen de sportvelden en de Tijningenplas. Onder meer om de waterkwaliteit te beschermen mogen honden niet meer loslopen om de plas. Zij krijgen een eigen losloopgebied als alternatief. Dagcentrum De Harmonika organiseert een theetuin en ijsverkoop op een terras.

Ontwerp in grote lijnen klaar

Het ontwerp is nog niet definitief. Een aantal onderzoeken loopt nog. Zo kijken we naar de mogelijkheid om de verlichting energieneutraal aan te brengen. En er loopt nog een archeologisch onderzoek. Hierdoor kan het ontwerp mogelijk nog aangepast worden op detailniveau.

Mailing

Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zich aanmelden voor een mailing. Dit kan via tijningenplas@zaltbommel.nl onder vermelding van ‘Aanmelding mailing Tijningenplas’. Vermeld daarbij uw naam en contactgegevens.