Werkzaamheden maken Gisbert Schairtweg en PM Winkstraat toekomstproof

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018

In de Gisbert Schairtweg en de PM Winkstraat krijgen de straat en de sloot een nieuwe inrichting. Dat is nodig zodat de wijk in de toekomst heftige regenbuien beter aan kan.

We koppelen het hemelwater af. Dat betekent dat het regenwater niet in het riool komt, maar zoveel mogelijk bovengronds afgevoerd wordt naar de sloten. De werkzaamheden starten naar verwachting in oktober.

Informatiebijeenkomst 2 juli

Bent u benieuwd naar het conceptontwerp? U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Die is op 2 juli en start om 19:30 uur bij de Franciscusschool aan de Aakstraat 6 in Zaltbommel. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom. Vertegenwoordigers van de gemeente lichten het ontwerp toe en beantwoorden graag uw vragen.

Herinrichting nodig voor opvangen van meer en heftigere regenbuien

In de afgelopen jaren regende het vaker en harder. De verwachting is dat dit in de toekomst nog verder zal toenemen. Dat betekent voor de wijk De Vergt dat de hoeveelheid water dat opgevangen kan worden onder druk komt te staan en bij piekmomenten onvoldoende is. In die situatie komt er water op straat. Dat kan tot overlast leiden, bijvoorbeeld als water in huizen stroomt. Door aanpassingen, zoals het afkoppelen van het hemelwater, willen we deze overlast beperken.