Tweedaagse cursus over biodiversiteit op het erf

Geplaatst op dinsdag 17 juli 2018

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders, libellen, amfibieën en andere dieren op en rond uw erf? Neem dan in september gratis deel aan een tweedaagse cursus over biodiversiteit op en om het erf. U ziet inspirerende voorbeelden hoe u uw erf kunt inrichten voor meer dieren. U leert over inrichting en beheer van landschapselementen als heggen, knotbomen en boomgaarden toegespitst op het belang van dieren. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze gratis cursus. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert deze cursus in samenwerking met de Dorpsraad Poederoijen.

Cursusdagen op 15 en 22 september

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten die duren van 10.00 tot 13.00 uur. U krijgt tal van tips om in uw eigen omgeving toe te kunnen passen.

De eerste cursusdag is op zaterdag 15 september. We starten bij brasserie De Buurman aan de Maasdijk 84a in Poederoijen. Hier krijgen deelnemers kort uitleg over aanleg en beheer van poelen, oeverbegroeiing, knotbomen en hakhout als biotoop voor diverse diersoorten waaronder amfibieën, reptielen, libellen, zangvogels en roofvogels. Aansluitend gaan we met de fiets naar een nieuw aangelegde poel op het terrein van Staatsbosbeheer. Let op: het is dus belangrijk dat u op deze ochtend met de fiets komt.

De tweede cursusdag is op zaterdag 22 september op een natuurlijk ingericht erf aan de Waarddijk 3 in Brakel. Deze ochtend is gericht op aanleg en beheer van bloemrijk grasland, ruigte, heggen en hoogstambomen als biotoop voor wilde bijen, vlinders, weidevogels.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel, de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer.

Wilt u deelnemen?

Meldt u dan aan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl. Wees er snel bij want vol is vol.