Gaan inbrekers van uw geld op vakantie?

Geplaatst op maandag 30 juli 2018

Het is weer zomer! Veel mensen gaan in deze periode op vakantie of een dagje uit. Inbrekers slaan dan toe, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Om het risico op een inbraak te beperken, volgt u deze tips:

  • Op vakantie? Licht de buren in
    Vertel vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Bijvoorbeeld door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
  • Voor de thuisblijvers; let op insluipers
    Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of een rondje met uw hond wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Zorg voor goede sloten

Naast deze tips, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken.

Meer informatie

Wilt u meer over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer preventietips om veilig te wonen kijk dan op www.politiekeurmerk.nl/bewoners.