Gameren komt samen bij JOOP

Geplaatst op woensdag 22 augustus 2018

Op dinsdag 28 augustus om 19.00 uur is het zo ver! Dan draagt wethouder Adrie Bragt de sleutel van het gebouwtje aan de Jan van Steenbergenstraat 15 over aan de Dorpsraad van Gameren. Dorpsraad Gameren knapt het gebouwtje op en richt het dan in als huiskamer. Deze huiskamer wordt een ‘jongeren ouderen ontmoetingsplek’. Vandaar dat de dorpsraad het gebouw ‘JOOP’ doopte.

Wethouder Bragt: “Een eigen ontmoetingsplek in het dorp is een wens die bleek uit verschillende enquêtes die de dorpsraad onder de inwoners hield. Een huiskamer voor activiteiten voor kinderen en jongeren maar ook voor de ouderen in het dorp”. 

Iedereen welkom bij open avond

De dorpsraad nodigt inwoners die een kijkje willen nemen van harte uit om 19.00 uur bij JOOP. Wilt u helpen met klussen of heeft u een goed idee voor een activiteit? Dan kunt u dat meteen bespreken met leden van de dorpsraad. Kunt u er niet bij zijn maar heeft u wel een goed idee en wilt u helpen met klussen? U bereikt de dorpsraad ook via info@dorpsraadgameren.nl

Creatieve ontmoetingsplek voor jong en oud

De bedoeling is dat inwoners zelf activiteiten bij JOOP organiseren. Bijvoorbeeld samen koken of samen eten, hobbyclubs of muziek. 

Klussen

Het gebouw staat nu nog leeg. Binnen wordt hard gewerkt om het pand een frisse uitstraling te geven. Klussen die op het lijstje staan zijn: schilderen, plafond ingangen, kozijnen vervangen en de tuin opknappen. Voor het opknappen van het pand kan de dorpsraad gebruik maken van een bijdrage uit ons projectbudget gebiedsgericht werken.