Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Geplaatst op maandag 3 september 2018

Alle kinderen uit het basisonderwijs krijgen in de week van 20 augustus weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen. Ze kunnen zo (vaak gratis) kennis maken met één of meerdere activiteiten. Inschrijven kan vanaf 24 augustus via www.sjorssportief.nl. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente!

Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2000 kinderen in.

Laagdrempelig en toegankelijk kennis maken met sportieve en creatieve activiteiten

Met Sjors hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Kinderen uit de gemeente Zaltbommel kunnen kennismaken met meer dan 50 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van ons sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die we hiervoor inzetten. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.