Mantelzorger? Dat verdient een compliment!

Geplaatst op dinsdag 25 september 2018

Bent u, kent u of krijgt u hulp van een mantelzorger? Dan kunt u ook dit jaar (voor uw mantelzorger) het mantelzorgcompliment van €100 aanvragen. Het aanvragen van het compliment kan van 1 oktober tot en met 11 november.

Wethouder Bragt: “Dit mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor hun goede zorgen. De belastende rol van die liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering.”

Wie mag het aanvragen?

Krijgt u zorg van een mantelzorger? Dan kunt u het compliment voor hem of haar aanvragen. Ook als u zelf een mantelzorger bent of er een kent, kunt het compliment aanvragen. Heeft u meerdere mantelzorgers? U kunt slechts voor één mantelzorger het compliment aanvragen. Vroeg u vorig jaar het mantelzorgcompliment ook aan? Dan ontvangt u dit jaar een brief waarmee u het compliment over 2017 kunt aanvragen.

Voorwaarden

Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als
• hij of zij in 2017 minimaal 3 maanden aaneengesloten mantelzorg verleende
• voor minimaal 8 uur per week mantelzorg verleende
• en de mantelzorg onbetaald verleende

Aanvragen?

Vul vanaf 1 oktober het online aanvraagformulier via de pagina Mantelzorgcompliment in om het compliment aan te vragen. Of vraag een aanvraagformulier aan via telefoonnummer 14 0418. Het formulier is dan ook af te halen bij de receptie. Als de gemeente aanvullende informatie nodig heeft naar aanleiding van de aanvraag, neemt een medewerker contact op met de aanvrager.