Laatste ronde maaien bermen en sloten

Geplaatst op dinsdag 2 oktober 2018

In oktober maait onze aannemer de bermen en de sloten die in het beheer van de gemeente zijn. Binnen vijf werkdagen na het maaien voert de aannemer het vrijgekomen maaisel uit de sloten af.

Route

De aannemer voert de werkzaamheden uit via de volgende route: Nederhemert, Nederhemert-Zuid, Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Zaltbommel, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel, Poederoijen en Aalst.

Maaisel uit sloten eerst laten inklinken

Wij ruimen het maaisel uit de sloten een dag of 4 na het maaien op. Dan loopt het water eruit en kunnen eventuele beestjes terug de sloot in. Doordat het dan compacter is, is het ook goedkoper af te voeren. Wij voeren het maaisel uit de bermen niet af.

Welke bermen en sloten maaien we?

Wij maaien de sloten die in ons beheer zijn. Dat betekent dat niet alle sloten in de gemeente Zaltbommel gemaaid worden. De sloten in eigendom van bijvoorbeeld Waterschap en natuurorganisaties worden niet in deze ronde meegenomen. Zij hebben hun eigen schema wat maaien betreft. Dit betekent dat de sloot voor uw huis eerder of juist later uitgemaaid kan worden dan een andere sloot in uw omgeving. Het is niet in een paar zinnen uit te leggen welke sloten onder wiens verantwoordelijkheid vallen. Dus heeft u hierover een vraag? Neemt u dan contact met ons op via 14 0418.