Inloopavonden locaties ondergrondse containers Avri

Geplaatst op maandag 8 oktober 2018

Heeft u vragen over de ondergrondse containers waarin u vanaf 1 januari 2019 uw restafval in de gemeente Zaltbommel kwijt kunt? Op 10, 11 en 16 oktober bent u van harte welkom om uw vragen te stellen.

Inloopavonden

De inloopavonden gaan met name over de plaatsen van de ondergrondse containers, maar u kunt ook uw andere vragen stellen.  Tussen 18:30-21:00 uur kunt u terecht op de volgende data/locaties:

  • woensdag 10 oktober, Partycentrum Gambora, Middelkampseweg 2 in Gameren
  • donderdag 11 oktober, Zalencentrum het Gement, Donkerstraat 19 in Aalst
  • dinsdag 16 oktober, Gemeentekantoor Zaltbommel, Hogeweg 11 in Zaltbommel

U kunt zelf kiezen welke avond of plaats u het best uitkomt. Tussen 18:30 en 21:00 uur kunt u gewoon binnenlopen. Het is prettig als u de brief van Avri en de bijlage dan meebrengt. Hierop staat het locatienummer van de container in uw buurt. Dat is handig voor het geval u vragen heeft.

Locaties ondergrondse containers

Avri stuurt alle huishoudens in de gemeente Zaltbommel in de week van 24 september een uitnodigingsbrief voor de informatieavonden. In deze brief leest u wat er voor u verandert en staat de locatie van de dichtstbijzijnde ondergrondse container in de buurt. Op de website van Avri staan al deze locaties.

Reageren op locatie ondergrondse container tot en met 21 oktober

Kunt u niet op een van de inloopavonden komen, of geeft u uw reactie liever online? Dan kunt u ook via internet reageren op de geplande plaats van de ondergrondse container voor uw adres. Dit kan tot en met zondag 21 oktober via het formulier op www.afvalscheidenheelgewoon.nl. U mag natuurlijk ook een brief sturen naar Avri, Postbus 290, 4190 CG Geldermalsen. Deze moet dan uiterlijk 21 oktober door Avri ontvangen zijn.

Geen brief gehad?

Avri verstuurt de brieven in de week van 24 september. Heeft u op vrijdag 28 september nog geen brief ontvangen? Neem dan contact op met Avri. U bereikt hen via 0345 58 53 53 of info@avri.nl.

Waarom naar ondergrondse containers?

De landelijke overheid gaf alle gemeenten de opdracht om er samen met hun inwoners voor te zorgen dat we veel minder restafval overhouden. Daarom moeten we afval nog beter gaan scheiden. Grondstoffen die hergebruikt kunnen worden (papier en groenafval bijvoorbeeld), worden zoveel mogelijk opgehaald aan huis. Op deze manier zetten we samen een grote stap naar een duurzame samenleving, waarin zoveel mogelijk grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt. Daarom brengen vanaf 1 januari 2019 alle inwoners binnen de bebouwde kom hun restafval naar een ondergrondse container. 

Planning

Na de inloopavonden neemt Avri alle reacties mee bij het definitief vaststellen van de plaatsen van de ondergrondse containers. U ontvangt een brief met de definitieve plaats als deze bekend is. Tegen dit besluit kunt u dan bezwaar maken.

Meer informatie

Op www.afvalscheidenheelgewoon.nl vindt u meer informatie en veel gestelde vragen over de nieuwe manier van afval aanbieden. U kunt ook contact opnemen met het klantcontactcentrum van Avri. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur via (0345) 58 53 53 of stuur een e-mail naar info@avri.nl.