Geef uw mening over huisvesting arbeidsmigranten

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2018

Wilt u uw mening geven over de huisvesting van arbeidsmigranten in onze gemeente? Vul dan de ‘enquête huisvesting arbeidsmigranten’ in. Dit kan tot en met 23 oktober 2018. De vragen in de enquête gaan onder andere over de omvang en locatie van de huisvesting en over het samenleven met arbeidsmigranten.

We gebruiken de uitkomsten van deze enquête bij het aanpassen van het beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten. Bij het aanpassen van het beleid gebruiken we ook de mening van een breed maatschappelijk panel (met onder meer inwoners van dorpen en wijken, werkgevers en woningcorporatie).  Meer informatie over het breedmaatschappelijk panel leest u op onze pagina over arbeidsmigranten.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “We moeten oplossingen vinden voor de huisvesting van arbeidsmigranten, daar kunnen we niet omheen. Wij willen het bestaande huisvestingsbeleid veranderen. We laten ons hierbij leiden door de volgende vraag: ‘Hoe zorgen wij ervoor dat bij de huisvesting van arbeidsmigranten zowel de leefbaarheid voor de inwoners als de leefbaarheid voor de arbeidsmigranten wordt verbeterd?”

Meedoen?

Iedereen kan de vragenlijst invullen tot en met dinsdag 23 oktober 2018 tot 12.00 uur. U kunt meedoen aan het onderzoek door te gaan naar https://enquete.toponderzoek.com/huisvesting. Het invullen van de anonieme enquête kost ongeveer 15 minuten. Het onderzoek kan ook telefonisch. Bel dan 085-4860103. 

Anoniem meedoen

Toponderzoek, het bureau dat het onderzoek voor ons uitvoert, houdt zich strikt aan de 'Gedragscode voor onderzoek en statistiek'. Dat betekent dat u anoniem blijft en dat het bureau strikt vertrouwelijk omgaat met de antwoorden.

2000 adressen krijgen de enquête per post

2000 adressen in de gemeente krijgen deze week een brief met inlogcode om deze enquête in te vullen. De gemeente selecteerde deze adressen met een steekproef. Ook Zaltbommelse leden van het burgerpanel TIP Bommelerwaard krijgen een mail met een inlogcode en het verzoek om de enquête in te vullen. Hiermee wil de gemeente zorgen voor een grote respons en een hoge betrouwbaarheid. De enquête is ook in het Roemeens, Pools en Engels in te vullen zodat ook arbeidsmigranten zelf de enquête kunnen invullen.

Vragen?

Heeft u vragen over het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met onderzoeksbureau Toponderzoek. Via 085-4860103 of via e-mail: enquete@toponderzoek.nl.